Javno vodstvo po razstavi Grafična pomlad

Kraj dogodka: 
Razstavišče Vetrinjskega dvora
Datum in ura dogodka: 
sreda, 15 Oktober, 2014 - 17:00

V okviru mednarodne razstave Grafična pomlad, razstave študentske umetniške grafike pripravljamo javno vodstvo. 
Grafična pomlad prikazuje stanje trendov likovno usmerjenih študijskih smeri in omogoča njihovo medsebojno primerjavo ter vpogled v vrhunskost ustvarjalnosti bodočih nosilcev likovne umetnosti v Sloveniji in tujini. 
Razstava prikazuje različne pristope k grafiki, različne tehnike in sledi le teh, njene izrazne možnosti, nastajanje konceptov ter pripoveduje zgodbe iz življenj študentov. 
Po razstavi vas bo popeljala programska vodja CGU in Živih dvorišč mag. Maja Pegan.

Maja Pegan  je diplomo pripravila na Škotskem v sklopu delavnic netoksičnih grafičnih tehnik in fotografije. Po študiju je z odliko končala pripravništvo in takoj za tem z bravuro opravila magistrski študij na Robert Gordon Univerzi v Veliki Britaniji. Že vrsto let vodi likovne delavnice pri KUD-u Pošta ter razstavlja doma in v tujini. Prejemnica rezidenčne štipendije fundacije Tenot v Franciji (CAMAC Centre). 30 razstav doma in po svetu, od tega 7 samostojnih. Sedaj je začasno zaposlena pri društvu Hiša!, društvo za ljudi in prostore, kot vodja projektov in pedagoških dejavnosti, ter vodja in producent Centra grafičnih umetnosti Maribor.

Povezava do FB dogodka Grafična pomlad: https://www.facebook.com/events/1491654917782077/?fref=ts

Dobrodošli!

Sneakers Store | ナイキ エア マックス エクシー "コルク/ホワイト" (NIKE AIR MAX EXCEE "Cork/White") [DJ1975-100] , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!